середа, 21 квітня 2010 09:41

Алієв зможе грати за збірну України з російським паспортом

Алієв зможе грати за збірну України з російським паспортом

В Алієва таки є російський паспорт. Але, на думку юристів, він не перешкодить йому продовжити виступи за збірну України.

Вчора голова Прем"єр-ліги Росії Сергій Прядкін заявив:

"Документ виданий гравцеві 31 березня 2010. Перший російський паспорт він отримав ще в 2000-му в Курську. Його він, мабуть, і обміняв на новий".

При реєстрації Алієва "Локо" подав копію російського паспорта з підписом гравця. Але так як Олександр заявляв, що у нього є тільки український і закордонний паспорти, в Росії створили спецкомісію. Вона перевірить, чи справжні документи, які подав "Локо". Якщо виявиться, що ні, команді Сьоміна можуть зарахувати технічну поразку у грі з ЦСКА (1:1) за порушення ліміту на легіонерів. Але це - їхні проблеми.

А якщо Алієв таки справжній росіянин, як тоді бути зі збірною України? Адже місяць тому перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко сказав:

"У той момент, коли футболіст отримає російський паспорт, він може забути про можливість зіграти за збірну України, тому що в ній можуть виступати виключно її громадяни".

Кар"єра найкращого снайпера сусіднього чемпіонату в української збірної закінчена?

Виявляється, ні. Неофіційно в ФФУ сказали:

"Послухайте, українського ж громадянства його ніхто не позбавляв. Чому ви тоді ставите під сумнів його виступи в нашій збірній?". Українські юристи додають: так, подвійного громадянства вітчизняне законодавство не визнає, але і санкцій у вигляді позбавлення українського громадянства в разі отримання паспорта іншої країни не передбачає.

Виходить, Алієв зможе виступати за нашу збірну, спираючись на паспорт з тризубцем, і не вважатися легіонером в Росії, маючи документ з двоголовим орлом на обкладинці. Що стосується Стороженка, то він вчора обмежився реплікою: "ФФУ вивчить всі питання і, коли вважатиме за потрібне, дасть роз"яснення".

Тим часом головний тренер "синьо-жовтих" Мирон Маркевич, не чекаючи роз"яснень, заявив:

"Алієв - гравець збірної України. Я викликаю його на збір (перед матчем з Литвою 25 травня в Харкові.). От і все. А що там в Росії говорять, не знаю. Я говорив з Алієвим. Він сказав, що у нього український паспорт. Він буде грати за нашу збірну ".

До речі, тільки вчора Маркевич, затверджений коучем "синьо-жовтих" ще 1 лютого, підписав з ФФУ контракт - за його словами, до завершення Євро-12 з прописаним в договорі завданням його виграти.

"Працювати зі своєї збірної - моя мрія. А іншого завдання, окрім як виграти Євро, тим більш домашнє, бути не може, - сказав Мирон Богданович. - Чи будуть преміальні у збірної в товариських матчах перед ЧЄ? Думаю, не бог зна яке , але заохочення буде. Але вже сам виклик у збірну - стимул. А головне - це само Євро ".

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Алієв зможе грати за збірну України з російським паспортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі