неділя, 07 березня 2010 11:28

Якість поля на "Уемблі" коштувала здоров"я Руні та Оуену

Якість поля на "Уемблі" коштувала здоров"я Руні та Оуену
Після відкриття новий лондонський "Уемблі" оголосили шедевром. В "Храмі футболу" є 34 бари, вісім ресторанів, 98 фаст-фудів, 47 букмекерських контор, 30 ліфтів, 400 метрів ескалаторів і 2618 туалетів - більше немає ніде. Тим не менше, архітектори національного стадіону Великобританії забули, що саме головне - це все-таки якість газону.

Його катастрофічний стан став об"єктом критики з дня відкриття арени. Питання про загрозу здоров"ю футболістів на повний зріст постало після останніх матчів Кубка ліги та збірної Англії.

Зокрема, у двох зустрічах, через погане газону отримали травми Майкл Оуен і Уейн Руні. Принаймні, так думає сер Алекс Фергюсон, який розкритикував якість газону. Оуен вибув до кінця сезону через травму коліна у фіналі Кубка ліги, а Уейн Руні аналогічне пошкодження отримав у товариському матчі збірних Англії і Єгипту.

Футбольна асоціація звернулася з проханням зменшити висоту трави вже в п"яте (!), вранці після фіналу Кубка ліги. Керівництво стадіону стверджує, що вони відреагували на критику тренера "Манчестер Юнайтед", хоча погоджуються, що в газона "Уемблі" вже "підмочена" репутація.

- Газон, напевно, найгірший, на якому я коли-небудь грав, - зізнався півзахисник "Астон Вілла" та збірної Англії Джеймс Мілнер.

Реконструкція "Уемблі", що вміщує 90 тисяч глядачів, коштувала 900 мільйонів євро. Нові трибуни і дах частково закривають газон від сонячних променів, що сильно впливає на якість трави, як і часті концерти, які проводяться на футбольно-регбійний арені. Газон, що постелено на "Уемблі", коштує 100 тисяч фунтів (125 тисяч євро).

За матеріалами terrikon

Зараз ви читаєте новину «Якість поля на "Уемблі" коштувала здоров"я Руні та Оуену». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі