понеділок, 21 січня 2013 14:55

"Абрамович отримав розплату за всі свої гріхи" - Гарі Невілл підтримав рішення Гвардіоли

"Абрамович отримав розплату за всі свої гріхи" - Гарі Невілл підтримав рішення Гвардіоли
"У "Челсі" не буде стабільності, поки головним тренером є сам Абрамович" - Невілл ФОТО: manutd.in.ua

Колишній півзахисник збірної Англії і "Манчестер Юнайтед" Гарі Невілл заявив, що підтримує Хосепа Гвардіоли в його рішенні очолити "Баварію".

"Багато у чому вони просто ідеально підходять один одному. Всі говорять про цю подію, як про великий успіх для "Баварії", яка виграла конкуренцію за тренера, але я б пішов далі і сказав би, що Гвардіола теж отримав найкращий з усіх можливих варіантів.

Він є тренером з практично бездоганною репутацією, який за 4 роки виграв практично всі трофеї, які міг, а його команда при цьому грала в, можливо, найбільший футбол, що я коли-небудь бачив. І зараз він вибрав по-справжньому великий стабільний клуб, який робить ставку на своїх молодих гравців і, що дуже важливо, яким керують люди, які грали у футбол на професійному рівні - більше того, великі гравці, Франц Беккенбауер, Улі Хенесс і Карл-Хайнц Румменігге - вони дійсно люблять і розуміють футбол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Ґвардіола обрав "Баварію"

Тим не менше, просто неможливо не задатися також питанням, а чи не став цей тиждень також тижнем, коли Роман Абрамович отримав розплату за всі свої гріхи. Адже інколи здавалося, що він просто-напросто намагається створити якусь утопічну команду, яка ідеально підходить Гвардіолі. Він своїми діями як би натякав: "Я позбудуся цих ветеранів, заради тебе; я купив Едена Азара, Оскара, Хуана Мату та Фернандо Торреса, заради тебе; я створюю тобі команду. Просто приїжджай сюди і керуй нею". А від Гвардіоли він почув рішуче "Ні".

Він показав свою далекоглядність і вчинив розумно, вирішивши триматися подалі від атракціону Абрамовича. Він розуміє, що, якщо він очолить "Челсі", то рано чи пізно пошкодує. Без сумнівів, все закінчиться конфліктною ситуацією, а його репутація буде заплямована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гвардіола довів, що він товаришує з головою" - Фоззі

У будь-якому випадку абсолютно нормально, що маючи за плечима успішний досвід роботи в "Барселоні" - одному з найбільших клубів Європи - він хотів очолити когось із грандів сучасного футболу.

Люди часто розмірковують на тему наступника сера Алекса Фергюсона в "Манчестер Юнайтед". Я, перш за все, не вважаю, що він піде скоро, проте, погодившись на роботу в "Баварії", Гвардіола залишив своє ім'я в списку потенційних кандидатів на місце в "Юнайтед" після відходу сера Алекса. Варто було йому перейти в "Челсі" або "Манчестер Сіті", і він відразу ж перестав би навіть розглядатися в якості претендента на, ймовірно, найбільш бажану для нього роботу в Англії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гвардіола може замінити Тимощука в "Баварії" півзахисником "Тулузи"

Сувора реальність така, що в "Челсі" не буде стабільності, поки головним тренером є сам Абрамович. Тому що, якщо ти не хочеш робити те, чого хоче він - якщо ти не хочеш ставити в склад Торреса, якщо ти не хочеш позбавлятися від вікових гравців, якщо ти не хочеш грати в красивий футбол - ти просто будеш звільнений", - написав Невілл у колонці для Daily Mail.

Зараз ви читаєте новину «"Абрамович отримав розплату за всі свої гріхи" - Гарі Невілл підтримав рішення Гвардіоли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі