четвер, 12 липня 2018 15:05

Статус постраждалих від війни отримають діти з АТО

Статус постраждалих від війни отримають діти з АТО
Щоб отримати статус потрібно подати документи до органів опіки

Уряд вдосконалив порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Про це повідомляє Урядовий портал.

"Право на отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, дають особам, які в період АТО не досягли 18 років (повноліття). Також доповнено перелік дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, категорією дітей, які виявлені місцевими органами виконавчої влади та/або органами місцевого самоврядування і не зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, або які не проживають у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як дітям-переселенцям отримати путівку за бюджетний кошт

Цей статус будуть давати органи опіки та піклування. Рішення будуть виносити за результатами розгляду комісією з питань захисту прав дитини документів, поданих заявником.

Право на його отримання має дитина, яка внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів отримала поранення, контузію, каліцтво; зазнала фізичного, сексуального, психологічного насильства; була викрадена або незаконно вивезена за межі України; залучалася до участі в діях воєнізованих чи збройних формувань чи незаконно утримувалася, у тому числі в полоні.

Порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, затверджено постановою Кабміну від 5 квітня 2017 року № 268.

Зараз ви читаєте новину «Статус постраждалих від війни отримають діти з АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі