четвер, 09 квітня 2020 10:19

Уперше провели відеорозмову між двома компаніями

Уперше провели відеорозмову між двома компаніями
Перший відеотелефон, створений Шубертом. Фото: Wikipedia

9 квітня 1930 року у Нью-Йорку вперше показали, як працює відеотелефон. У демонстрації взяли участь офіси компаній Bell Laboratories і AT&T.

Про можливість існування відеотелефона замислилися вже через два роки після запатентування телефона. У одному з періодичних журналів 1878 року з'явилася концепція відеотелефона з широким екраном, який передавав світло і звук. Пристрій назвали телефоноскопом, авторство приписали Томасу Едісону.

З того часу кілька компаній по всьому світу працювали над створенням телефона, який би мав відеоекран. До 1930 року вдавалося створити прототипи, які джавали змогу лише бачити співрозмовника, але не чути. І лише 9 квітня 1930 року вдалося вперше провести двосторонню відеорозмову, яка нагадувала сучасний відеозв'язок.

Проте до створення комерційного варіанта відеотелефона було далеко. Лише 1936 року в Німеччині винахідник Георг Шуберт створив перший у світі публічний відеотелефон з екраном 8 дюймів. Проте 1940 року розробку закрили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook розробив додаток для пар

Через Другу світову війну розробки відеотелефонів відклали. І лише у 1950-х до цієї ідеї повернулася компанія AT&T, США. Компанія створила пристрій під назвою Picturephone, який презентувала вже 1960 року.

Перше публічне використання відеотелефонів відбулося 1964 року, коли AT&T встановили перші відеотелефони Picturephone Mod I у Нью-Йорку, Вашингтоні та Чикаго.

Відеотелефони на сьогодні стали частинами ноутбуків з веб-камерами та смартфонів. Вони забезпечують можливість віддаленим співрозмовникам чути і бачити одне одного в реальному часі.

Зараз ви читаєте новину «Уперше провели відеорозмову між двома компаніями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі