середа, 10 лютого 2016 11:20

Геофізики пророкують Землі неминучу катастрофу

Геофізики пророкують Землі неминучу катастрофу

Геофізики з США, Канади, Німеччини і Франції пророкують Землі неминучу катастрофу через 10 тис. років. Про це повідомляє CBS News.

Основний висновок геофізиків зводиться до того, що протягом найближчих 10 тис. років глобальне потепління і антропогенний фактор нададуть незворотний вплив на хаотичні зміни клімату на планеті.

Найбільш консервативна оцінка передбачає, що протягом найближчих століть в атмосферу перейде близько 1,28 млрд тонн вуглецю. Згідно з іншим сценарієм, в повітрі може виявитися 9,5 млрд тонн цієї речовини.

Наслідки зміни хімічного складу атмосфери катастрофічні. Середня температура зросте більше ніж на 2 градуси Цельсія, а танення льодовиків Гренландії і Антарктиди призведе до підвищення рівня світового океану на 25 м.

В результаті цього відбудеться затоплення прибережних міст, в яких нині проживає 19 відсотків населення Землі (1,3 млрд людей). Приблизно половина жителів 25 найбільших мегаполісів планети будуть змушені покинути свої місця проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли, які країни не переживуть глобальне потепління

У дослідженні вчені зібрали дані про зміни клімату за останні 10 тис. років, починаючи з останнього льодовикового періоду і змоделювали можливі наслідки спалювання викопного палива.

Виправити ситуацію, на думку вчених, може тільки повне припинення викидів вуглецю в атмосферу або заходи по його вилученню з повітряної оболонки. Незначне скорочення викидів вуглецю, на думку геофізиків, ситуацію не поліпшить.

Нагадаємо, через глобальне потепління Земля повністю вкриється туманом.

Зараз ви читаєте новину «Геофізики пророкують Землі неминучу катастрофу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі