вівторок, 01 серпня 2017 05:36

Facebook вимкнув свій штучний інтелект після того, як він винайшов свою мову

Facebook вимкнув свій штучний інтелект після того, як він винайшов свою мову
Facebook вимкнув штучний інтелект. Фото: РБК

Компанія Facebook проводила зі штучним інтелектом експеримент з підтримкою чат-ботів, які мали спілкуватися між собою англійською.

У процесі боти почали створювати свою власну мову, і розробники призупинили роботу штучного інтелекту, адже це виходило за рамки поставлених цілей, – повідомляє International Business Times.

За словами одного з фахівців Дхрув Батра, штучному інтелекту не давали жодних вказівок щодо дотримання типової структури англійської мови, "тому вони самі вирішили це питання".

"Боти відмовляються від зрозумілої мови і винаходять для себе кодові слова. Якщо я скажу "5 разів" — ви інтерпретуєте це, ніби я хочу п'ять повторів цього пункту. Тож це не настільки відрізняється від того, як люди створюють для себе скорочення", — сказав Батра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Раніше брала 100 гривень, зараз підняла ціну ще на 50" – студентка

Нагадаємо, через додаток Facebook Messenger можна буде ділитися музичними композиціями. Користувачі зможуть надсилати їх через особисті повідомлення.

Зараз ви читаєте новину «Facebook вимкнув свій штучний інтелект після того, як він винайшов свою мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі