понеділок, 22 квітня 2024 19:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов сказав, що необхідно зробити з Telegram в Україні

Буданов сказав, що необхідно зробити з Telegram в Україні
Месенджер Telegram є величезною проблемою для України, заявив начальник ГУР Кирило Буданов. Фото: ГУР

Месенджер Telegram є величезною проблемою для України.

Треба на законодавчому рівні впорядкувати його діяльність. Таку думку в інтерв'ю ВВС висловив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

За його словами, розв'язанням проблеми могла б стати реєстрація Telegram-каналів для розуміння того, хто стоїть за певним медіаресурсом.

"Нема питання впливу чи тиску - питання ж не в цьому. Якщо ти хочеш доводити свою позицію 0 а вона може комусь не подобатись і це нормально в демократичному суспільстві - неси відповідальність. Чого ти боїшся сказати, хто ти?", - вважає Буданов.

Водночас керівник ГУР зауважив, що блокування Telegram або ж закриття анонімних каналів проблему лише тимчасово.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ГУР сказали, на що найближчим часом будуть спрямовані інформаційні атаки Росії

При цьому він наголосив, що анонімних користувачів треба "змусити зареєструватися".

Розвідник зазначив, що сам користується Telegram лише для того, "щоб дивитися, здебільшого, як російський соціум сприймає ті чи інші події".

Відповідаючи на запитання про те, чи можна розвідникам мати Telegram або інші соцмережі, Буданов підкреслив, що це заборонено.

"Як керівник - у мене просто доступ до всіх світових медіа і ресурсів є. Тому я продивляюсь, щоб дивитись на результати тих чи інших наших операцій. Або резонансних подій, які, на наш погляд, мають чи будуть мати якийсь вплив", - додав він.

Для блокування в Україні месенджера Telegram треба мати чітку аргументацію - наприклад, рішення Ради національної безпеки і оборони.

Про це сказав голова Комітету Верховної Ради зі свободи слова Ярослав Юрчишин.

Зараз ви читаєте новину «Буданов сказав, що необхідно зробити з Telegram в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі