понеділок, 22 квітня 2024 18:50

Спецтема: Війна Росії проти України

В ГУР сказали, на що найближчим часом будуть спрямовані інформаційні атаки Росії

В ГУР сказали, на що найближчим часом будуть спрямовані інформаційні атаки Росії
Представник ГУР Міноборони Андрій Юсов сказав, на що найближчим часом будуть спрямовані інформаційні атаки РФ. Фото: УНІАН

Найближчим часом інформаційні атаки ворога будуть спрямовані на зрив мобілізації і делегітимізацію українського військово-політичного керівництва держави.

Ворог продовжує спроби інформаційного впливу всередині нашої держави. Про це повідомив у коментарі журналістам у понеділок представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає "Укрінформ".

"Це буде стосуватися і питань зриву мобілізаційної кампанії, питання спроби делегітимізації українського військово-політичного керівництва. І, звичайно, цьому потрібно протидіяти на різних рівнях", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: TikTok заблокував канали Шарія і Дубінського

За словами Юсова, росіяни приділяють особливу увагу роботі в соцмережах, нових медіа і на цифрових платформах. Зокрема у РФ над цим напрямком працюють "окремі чисельні групи, під це виділяються серйозні бюджети".

"Російське ІПСО активно присутнє на різних цифрових платформах. З боку держави це потребує додаткового реагування", - зазначив представник розвідки.

Юсов додав, що для протидії російській дезінформації українська влада веде діалог з адміністраціями соцмереж.

"Я можу відзначити, що контакт на рівні України з адміністрацією платформи ТікТок є, діалог ведеться. Я переконаний, що результати також будуть. Діалог з платформою Теlegram об'єктивно знаходиться на найслабшому рівні, якщо порівняти будь-які інші цифрові платформи", - сказав представник ГУР.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони спільно з TikTok має намір блокувати "сумнівні" акаунти, які поширюють фейкову, провокаційну інформацію.

Про це сказала заступниця голови ЦПД Аліна Бондарчук.

Вже розроблено відповідний алгоритм спільних дій із TikTok.

Зараз ви читаєте новину «В ГУР сказали, на що найближчим часом будуть спрямовані інформаційні атаки Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі