вівторок, 16 квітня 2024 20:33

Україна почне блокувати у TikTok "сумнівні" акаунти

Україна почне блокувати у TikTok "сумнівні" акаунти
Вже розроблено відповідний алгоритм спільних дій із TikTok. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони спільно з TikTok має намір блокувати "сумнівні" акаунти, які поширюють фейкову, провокаційну інформацію.

Про це сказала заступниця голови ЦПД Аліна Бондарчук, повідомили "Інтерфакс-Україна".

Вже розроблено відповідний алгоритм спільних дій із TikTok.

"Ми вже маємо список акаунтів, які не варто переглядати. Він є на нашому сайті. Ми передали цей список і далі перейдемо до блокування. Буквально ще пару днів - і вже почнемо блокувати їх", - сказала Бондарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мураєв втік, а його колишній телеведучий "крутить" на ютубі роспропаганду - відео

Спонукою до таких дій стало поширення російськими спецслужбами флешмобу "ухилянт", спрямоване на розкол українського суспільства, повідомила заступниця голови ЦПД..

Якщо контент із цих заблокованих акаунтів з'являтиметься на інших акаунтах, вони будуть заблоковані вже без скарг, автоматично, сказала.

Раніше Центр протидії дезінформації при РНБО публікував список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди.

Керівник ЦПД Андрій Коваленко повідомив, що YouTube-канали, створені колишніми ведучими підсанкційних телеканалів, пов'язаних з Євгенієм Мураєвим і Віктором Медведчуком, заблокують. Відбувається робота з СБУ і будуть блокувати дані YouTube-канали, сказав.

Зараз ви читаєте новину «Україна почне блокувати у TikTok "сумнівні" акаунти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі