четвер, 06 липня 2023 11:13

Соцмережа від Цукерберга Threads вже доступна
3

Meta випустила платформу для мікроблогів
Фото: ITC
Meta випустила платформу для мікроблогів
Meta випустила платформу для мікроблогів

Соцмережа Threads від компанії Meta Марка Цукерберга вже доступна для iOS та Android у вебверсії.

Threads схожа на Twitter. Її розробляли з січня, пише The Verge.

"Очевидно, що Twitter був піонером у цьому просторі. Але, враховуючи все, що відбувалося, ми подумали, що є можливість створити щось відкрите, і щось, що сподобалось би спільноті, яка вже використовувала Instagram", – сказав голова Instagram Адам Моссері.

У новій соцмережі є лайки, коментарі та репости. У головній стрічці є рекомендації й дописи від користувачів, на яких ви підписані. Можливості перемикатися між вмістом поки немає. У профілі можна переглянути теми та відповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конкурента Twitter від Цукерберга представлять у четвер

Є елементи керування конфіденційністю з Instagram. Серед них можливість фільтрувати певні слова у відповідях та забороняти залишати коментарі.

Threads зараз не включає підтримку ActivityPub. Децентралізований протокол соціальної мережі, який використовує Mastodon, дозволить передавати інформацію з Threads на інший хост.

"Цей децентралізований підхід, подібний до протоколів, що керують електронною поштою та самим інтернетом, відіграватиме важливу роль у майбутньому онлайн-платформ. Threads – це перша програма Meta, яка сумісна з відкритим протоколом соціальних мереж", – кажуть у Meta.

Threads доступна в США та ще понад 100 країн світу, але не в ЄС. Там діють жорсткіші закони і знадобиться більше часу, щоб переконатися в тому, що Threads відповідає вимогам.

Ілон Маск викликав Марка Цукерберга на бій після того, як Meta заявила, що має наміри розробити конкурента соціальній мережі Twitter.

Бій у клітці може відбутися у Лас-Вегасі. Букмекерські контори почали приймати ставки на переможця.

Згідно з прогнозом, ймовірність перемоги Цукерберга складала 83,3%. Якщо бій все ж таки відбудеться, він поб'є всі рекорди з перегляду.

Зараз ви читаєте новину «Соцмережа від Цукерберга Threads вже доступна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі