четвер, 09 лютого 2023 12:14

Живуть і пасуться: унікальні фото здичавілих корів у Чорнобильській зоні
5

Заповідником гуляло стадо чорнобильських корів
Фото: з фотопасток проєкту "Полісся – дика природа без кордонів"
Заповідником гуляло стадо чорнобильських корів
Заповідником гуляло стадо чорнобильських корів
Заповідником гуляло стадо чорнобильських корів
Заповідником гуляло стадо чорнобильських корів

На території Чорнобильської зони фотопастки зняли унікальне стадо свійських корів.

Здичавілі тварини самостійно знаходять їжу й здатні захиститися. Про це повідомив Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник у Facebook.

"Цікаво дізнатись, як почувають себе унікальні мешканці Чорнобильського заповідника – стадо диких корів? Точно – добре. Живуть і пасуться в околицях Чорнобиля – там, де і звикли", – йдеться в повідомлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорнобильській зоні сфотографували "милі потягеньки" хижака

З кінця 2018 року за унікальними мешканцями Чорнобильської зони спостерігають фахівці заповідника. Вони дійшли висновків, що корови здорові, здатні захищати себе і своїх телят.

"На території зони відчуження чимало покинутих будівель, які стадо використовує для захисту від вітру та опадів. Кормів на заповідній території вдосталь. Навіть взимку, коли випадає сніг, тварини викопують суху траву копитами. У корів нема потреби доїтися. Їх цикл лактації нормалізується і прив'язаний до народження телят", – додали в пресслужбі.

Стадо здичавілих корів у Чорнобильській зоні з'явилося після того, як 2016 року померли господарі тварин – самопоселенці села Луб'янка. Після цього стадо почало жити на волі. Жодні погодні умови, навіть сніги та великі морози, не стали на заваді розмноженню корів.

У передвоєнні часи стадо налічувало до 20 голів – вони настільки здичавіли, що при появі місцевих мешканців чи автомобіля, тварини прудко втікали в найближчі хащі.

Тварини належать до поширеної на Поліссі української чорно-рябої молочної породи.

Зараз ви читаєте новину «Живуть і пасуться: унікальні фото здичавілих корів у Чорнобильській зоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі