понеділок, 06 лютого 2023 13:41

У Чорнобильській зоні сфотографували "милі потягеньки" хижака

У Чорнобильській зоні вдалося сфотографувати куницю лісову.

Цей хижак веде деревний спосіб життя та уникає людських поселень. Кадр з фотопастки поширили у Facebook Чорнобильського біосферного заповідника.

"Це надзвичайно спритна і граціозна хижа тварина. Її гнучке та струнке тіло може блискавично рухатись і на землі, і по деревах", – йдеться в повідомленні.

За словами фахівців, ця тварина розміром більша за свійського кота та є всеїдною. ЇЇ м'ясний раціон переважно поповнюють комахи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведмідь не міг відірватися від знайдених фотокамер. Наробив сотні "селфі" і став зіркою

Однак в заповіднику кажуть, що куниця може вполювати й більшу здобич – білок, вужів, жаб, дрібних гризунів, зайців та деяких птахів.

"Тому такі милі її потягеньки (на фото. – Gazeta.ua) не повинні вводити в оману: куниця розімне м'язи і подасться на чергове полювання", – додали в повідомлені.

Автор: з фотопасток проєкту "Полісся
  "Милі потягеньки" куниці лісової у Чорнобильській зоні
"Милі потягеньки" куниці лісової у Чорнобильській зоні

Раніше на території Чорнобильської зони в об'єктив фотопастки потрапили декілька лісових мешканців. Камера "спіймала" лиса, зайця та косулю.

Зараз ви читаєте новину «У Чорнобильській зоні сфотографували "милі потягеньки" хижака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі