вівторок, 25 квітня 2006 15:17

У китайську армію не беруть хропунів

Генеральний штаб Народно-визвольної армії Китаю випустив нові правила прийому для навчання у військових училищах.

Згідно цих правил, забороняється вступати до військових училищ тим хлопцям, які голосно хропуть.

- Постійне хропіння може порушувати нормальну життєдіяльність інших курсантів і погано позначатися на їхній військовій підготовці, - йдеться у правилах прийому.

Уперше на вступі до армії вводиться обов"язковий тест на вживання наркотиків. Абітурієнти військових училищ повинні будуть також пройти психологічний тест, що включає письмовий іспит та інтерв"ю.

Як говорить професор інституту психологічних досліджень Мяо Даньмінь, вступники на військово-стратегічні спеціальності впродовж години повинні будуть відповісти на 700-800 питань. Абітурієнти, які йдуть за військово-технічним напрямом - на 400-500 питань.

- Армія ставить особливі вимоги стосовно характеру і психічного здоров"я, і ці тести допоможуть хлопцям прийняти правильне рішення, - говорить професор.

Також буде заборонено вступати у військові училища хлопцям, на тілі яких є татуювання.

- Татуювання і навіть шрами від зведеного татуювання, псують імідж армії, - сказав представник мобілізаційного управління Лі Чуньмін.

Мета нових правил - створити сучасну процедуру вербування в армію, яка відповідатиме вимогами розвиненого суспільства, повідомляють РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У китайську армію не беруть хропунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі