вівторок, 06 червня 2017 08:49

В аномальній зоні річка тече знизу вгору

В аномальній зоні річка тече знизу вгору
Річка тече вгору під кутом 20 градусів. Фото: Мир24

Вірменські вчені знайшли нову аномальну зону в горах. Вода тут тече не зверху вниз, а знизу вгору повідомляє телеканал "Мир24".

Ця ділянка траси знаходиться на шляху до гори Арагац, де розташована фортеця VII століття - Амберд. Про цю гірську трасу ходять легенди.

Цю аномальну зону виявили півроку тому фізик Онік Хачатрян та його друг Армен Петросян. Під час поїздки чоловіки помітили: у місцях, де автомобіль ледве долає схил, двигун навпаки, набирає обертів.

"Це явище, пов'язане з гравітацією. Гравітація повинна бути перпендикулярною від центру землі. А тут її спотворення. Ця аномальна зона, я думаю, пов'язана з викривленням гравітаційного поля", - каже фізик Онік Хачатрян.

Крім річки, яка тут тече знизу вгору, під кутом приблизно 20 градусів, навіть звичайна пляшка з водою, якщо покласти її вниз по асфальту, робить кілька оборотів, зупиняється і котиться назад.

Аномальні зони до сих пір залишаються для вчених нерозгаданою таємницею. Зараз активно досліджується вплив таких зон на здоров'я людини. В науці це явище називають гравітаційним пагорбом

Гравітаційний пагорб — оптична ілюзія, коли через особливості рельєфу невеликий ухил виглядає як підйом. Явище відоме як "гіпнотичний пагорб", "магнітний пагорб", "гравітаційна дорога". У такому місці здається, ніби предмети самостійно рухаються в гору проти сил гравітації. Відомо про сотні таких місць у всьому світі. Найголовніший чинник створення ілюзії — це повна або часткова відсутність видимості горизонту. Без горизонту важко судити про нахили поверхні. У велоспорті протилежне явище називають "оманливими рівнинами".



Зараз ви читаєте новину «В аномальній зоні річка тече знизу вгору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі