пʼятниця, 09 лютого 2007 10:18

Українцям загрожує новий штам вірусу грипу

Науковці прогнозують виникнення цього року атипового адаптованого штаму вірусу грипу, який може призвести до пандемії (загального захворювання) грипу. Про це повідомив керівник Українського центру грипу Аркадій Фролов. За словами Фролова, представники Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВОЗ) передбачають появу атипового вірусу у зв"язку з 20-30-річною циклічністю періодичного виникнення подібних атипових штамів. Саме 2007 є роком завершення циклу.

Керівник центру грипу також повідомив, що у разі появи нового вірусу, населення України може бути охоплене хворобою на 100% за 1 місяць, а для захворювання населення землі вистачить 1-1,5 рік. В окремих районах земної кулі розповсюдження грипу, викликаного новим збудником, можливе через 5 тижнів. Смертність у всьому світі може досягти 100 мільйонів людей. Як відзначив Фролов, в цілому, новий штам вірусу грипу є непрогнозованим.

Подібний спалах пандемії грипу, викликаний в минулому столітті так званою "іспанкою", призвів до загибелі від 20 до 50 мільйонів людей по всьому світу, повідомляє РБК-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Українцям загрожує новий штам вірусу грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі