пʼятниця, 07 грудня 2012 17:28

У Гватемалі селяни задобрюють богів кукурудзою: Стогній зняв фільм про кінець світу

У Гватемалі селяни задобрюють богів кукурудзою: Стогній зняв фільм про кінець світу
"Говорити, що буде кінець світу, треба все скупити і виїжджати з міста у село - дуже передчасно" Фото: obozrevatel.com

Мандрівник і режисер Костянтин Стогній зняв документальну стрічку "Кінець світу", аби відповісти на запитання, що ж станеться 21-го грудня цього року.

"За життя тричі переживав кінець світу. Ще у школі чекав на апокаліпсис 2000-го і хвилювався, що мені буде тільки 33", - зауважив він.

Зйомки фільму почалися на початку року у Мексиці та Гватемалі. Тривали більше трьох тижнів.

"Вирішив зробити фільм до цієї дати, бо люди своїм божевіллям самі можуть спровокувати що завгодно, — розповідає режисер. - У Мексиці по різному ставляться до кінця світу, як і у нас. Їм смішно, що за календар майя журналісти вважають ритуальний камінь з чотиригранною зіркою. Це ніякого стосунку не має до чуток про апокаліпсис. Прості люди вірять, що щось відбудеться, але це не буде катастрофою. Готуються духовно. У селищах Гватемали задобрюють богів, приносять їм у дар кольорову кукурудзу. На початку року подекуди запустили зворотній відрахунок часу. Навіть президенти Венесуели і Еквадору брали у цьому участь".

В експедиції місцями цивілізації майя взяло участь 12 експертів та спеціалістів.

"У майя навіть не існувало поняття кінця світу, тим більше у грудні 2012-го, - каже учасник експедиції, археолог Юрій Полюхович. - Просто закінчиться епоха "Третє Сонце" і почнеться новий цикл "Четверте Сонце". Жодного супровідного тексту до цих розрахунків немає. Не сказано, що щось має статися. Ніякого зближення з планетою Нібіру не буде, так само не буде прибульців з неї. Взагалі, Нібіру — на шумерській мові означає просто "планета". Так вони називали усі небесні тіла. Науковці, які говорять про кінець світу, не володіють жодною з древніх мов. Ділять щось на число "пі", зіставляють з відстанню від землі до Місяця - тільки не займаються справжньою наукою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінець світу зніматимуть на мобільні

Творці фільму відшукали у майяському місті Паленке на панелі Храму Написів дату — 4772 рік. Через вісім тисяч років має закінчитися епоха "Четверте Сонце".

"Тому говорити, що буде кінець світу, треба все скупити і виїжджати з міста у село - дуже передчасно", - завершив Костянтин Стогній. Восени цього року у видавництві "Фоліо" з'явилася його книга "Пророцтво майя і кінець світу".

Зараз ви читаєте новину «У Гватемалі селяни задобрюють богів кукурудзою: Стогній зняв фільм про кінець світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі