вівторок, 11 червня 2013 09:42

Сонний службовець банку ненароком перевів на рахунок клієнта 222 млн. євро

Сонний службовець банку ненароком перевів на рахунок клієнта 222 млн. євро
Фото: Reuters

Службовець банку в Німеччині заснув на робочому місці в момент переказу грошей з рахунку на рахунок: він натиснув кнопку "2" і замість 64,2 євро на рахунок пішло 222222222,22 євро. Помилку швидко виявили і виправили, але в інциденті звинуватили і звільнили 48-річну робітницю банку, в чиї обов'язки входив контроль за діями півробітника,я кий задрімав.

Жінка, працювала у банку з 1986 року, звернулася до суду, наполягаючи на тому, що фінансовий переказ був схвалений помилково, а не зі злого наміру. З'ясувалося також, що в день події співробітниця перевірила більше 800 операцій, причому на кожну йшло всього трохи більше секунди. 10 червня суд з трудових спорів оголосив звільнення незаконним, визнав достатнім покаранням оголошення догани і зажадав відновити співробітницю банку на посаді.

Видання derStandard.at уточнює, що інцидент стався у квітні 2012 року у відділенні банку в Франкфурті-на-Майні, але не повідомляє про який саме банк ідеться і про санкції, застосовані до співробітника, який заснув.

Зараз ви читаєте новину «Сонний службовець банку ненароком перевів на рахунок клієнта 222 млн. євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі