субота, 10 серпня 2024 23:25

Що означає 72% на господарському милі і чому воно має неприємний запах

Що означає 72% на господарському милі і чому воно має неприємний запах
Розвіяли міф, що господарське мило виготовляють із жиру собак та котів Фото: pinterest

Господарське мило - це простий, але незамінний продукт у кожному домі. Виготовлене з натуральних інгредієнтів, воно є універсальним засобом для різноманітних побутових потреб.

Це мило не тільки ефективно очищує, але й дбайливо ставиться до навколишнього середовища та вашої шкіри.

Дізнайтеся, з чого саме виготовляється господарське мило і чому його так часто використовують у побуті.

Що входить до складу господарського мила

Господарське мило виготовляється із тваринних та рослинних жирів. Також серед основних компонентів є:

гліцерин;

винна і бензойна кислоти;

хлорид натрію;

вода.

Саме завдяки такому складу господарське мило здатне боротися з більшістю бактерій і мікробів, відрізняється високими очисними властивостями. А ще, кажуть фахівці, воно абсолютно безпечне для довкілля і гіпоалергенне.

Найважливішим компонентом господарського мила вважається мильний клей. Його отримують в результаті переплавлення жирів, зокрема, баранячого, риб'ячого, свинячого, яловичого.

Що означає цифра 72% на господарському милі

На господарському милі часто можна побачити цифри - 65, 70 або 72. Мало хто задумується над тим, що саме вони означають. Виявляється - це відсоток жирних кислот. Тобто, чим вища ця цифра, тим більше жиру було використано для його виготовлення і тим краще воно справиться з інфекціями та брудом.

Тому, обираючи цей засіб для прання, беріть саме темне мило, на якому є цифри 72 або 78. Воно краще милиться і більш ефективно видаляє різноманітні забруднення.

Деякі виробники сьогодні випускають господарське мило з низьким вмістом жирів (до 62%). На такому шматку не буде жодних маркувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не лише для підвіски: для чого застосовують вушко на кухонному ситечку

Чому кажуть, що господарське мило роблять з собак

Такий міф зародився ще за часів Радянського Союзу. Люди часто розповідали один одному, що для виготовлення засобу виловлюють безхатніх собак і котів. Ця інформація, звісно, не відповідає дійсності.

Насамперед, тому, що жир та сало котів і собак мають зовсім не ту якість, яка потрібна для миловаріння. Ну і, звичайно, кількість жиру в цих тваринах настільки мізерна, що процес виготовлення з них господарського мила був би збитковим.

Чому у господарського мила неприємний запах

Специфічний запах господарського мила обумовлений його натуральністю, адже до його складу не додають жодних ароматизаторів або інших добавок. Саме через натуральний склад та велику кількість лугів цей засіб має високі антибактеріальні властивості. Він чудово підходить для прання і не викликає алергічних реакцій.

Доглянуті білі рушники виглядають розкішно. Але з часом вони тьмяніють. Повернути білосніжність рушникам можна простими бюджетними способами. Gazeta.ua розповість про найкращі з них.

Візьміть соду і господарське мило. При цьому методі речі кип'ятять. Для обробки беруть 72%-е господарське мило. Для відбілювання змішують з 50 г кальцинованої соди і натертого мила, додають в 5-6 л води. В отриманому складі замочують брудні рушники і кип'ятять 1-1,5 години.

Зараз ви читаєте новину «Що означає 72% на господарському милі і чому воно має неприємний запах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі