пʼятниця, 28 листопада 2008 13:02

Представлений найшвидший в світі електромотоцикл (ФОТО)

На британській виставці NECBikeShow компанія Kingston представила найшвидший в світі спортивний мотоцикл з електродвигуном - Ttx01. В наступному місяці почнуться випробування цього мотоцикла, після чого він відправиться в подорож по Європі через Португалію, Францію, Німеччину і Італію. Потім Ttx01 доїде до острова Мен, де в червні наступного року візьме участь в гонці електромотоциклів.

Як уточнює британська газета Guardian, на виставці представлений лише прототип Ttx01, побудований на базі одного із звичайних мотоциклів компанії Suzuki. Для серійної версії мотоцикла планується використовувати власне шасі, яке буде виконано з карбону. Ttx01 оснащений двома електромоторами, що одержують енергію від акумулятора, здатного витримати до 3000 тисяч циклів зарядка-розрядка, що за твердженням розробників, еквівалентно пробігу в 240 тисяч кілометрів. Після цього, батарея як і раніше буде працездатна, а її ємність зменшиться лише на 20 відсотків.

При повністю зарядженому акумуляторі мотоцикл зможе проїхати близько 80 кілометрів. Для того, щоб зарядити батарею від звичайної розетки, буде потрібно близько двох годин.

Сумарна потужність електромоторів Ttx01 складає 86 кінських сил, що приблизно дорівнює віддачі звичайного двигуна об"ємом 600 кубічних сантиметрів. За словами представників компанії-виробника, з нуля до 96 кілометрів на годину такий мотоцикл зможе розігнатися за 3,5 секунд і досягти максимальної швидкості 200 кілометрів на годину.

Продажі електромотоцикла Ttx01 почнуться у Британії в кінці 2009 року. Вартість новинки складе 20 тисяч фунтів стерлінгів (близько 32 тисяч доларів), повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Представлений найшвидший в світі електромотоцикл (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі