середа, 07 вересня 2011 15:14

Папуга розповів своєму хазяїнові про викрадача

Папуга розповів своєму хазяїнові про викрадача

У Китаї африканський папуга, якого вкрали у його хазяїна, допоміг правоохоронним органам знайти свого викрадача, пише Metro.co.uk. Китайська поліція вже заарештувала підозрюваного у викраденні птиці. Ним виявився чоловік на ім'я Ху Фен (Hu Feng). Як пише видання, вкравши рідкісного птаха, Ху Фен продав його в зоомагазин. Пізніше цей заклад відвідав колишній власник папуги, уродженець Пекіна на ім'я Ван Лу. Коли папуга побачив свого господаря, він почав голосно кричати, і тоді Ван Лу впізнав у птиці свого колишнього вихованця.

Після цього власник зоомагазину зв'язався з поліцією і передав китайським правоохоронцям дані людини, яка продала птаха. Про те, яке покарання може загрожувати викрадачеві папуги, поки нічого не повідомляється.

Африканські папуги є досить цінними птахами, тому вони часто стають об'єктами викрадення. Середня вартість одного такого папуги на чорному ринку становить більше 400 доларів.

Нещодавно вирок у гучній справі про викрадення папуги був винесений і в Росії. 32-річна Людмила Ташликова, що викрала птаха з кафе "Закусочна" Архаринському районі Амурської області, була засуджена за цей злочин до 9 місяців позбавлення волі. Спочатку Ташликову засудили до 1,5 років ув'язнення, але згодом цей вирок був оскаржений.

Зараз ви читаєте новину «Папуга розповів своєму хазяїнові про викрадача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі