понеділок, 08 серпня 2011 11:06

В Англії папуга говорить англійською та мовою урду

Африканський сірий папуга Мітту з Бредфорда розмовляє двома мовами: англійською та мовою урду (індоєвропейська мова, якою говорять в Індії та Пакистані). Мови птах вивчив у домі, де він перебував. Поряд з цими мовами, він також вивчив мусульманські привітання та може імітувати звуки різних тварин.

36-річний власник папуги Гафар Ахмед каже: "Він розмовляє англійською та мовою урду, але крім цих мов, він також може гавкати, як собака, та навіть імітувати шум холодильника. Він взагалі любить імітувати різні шуми".

Зараз Мітту проживає з сім'єю Ахмеда в Бредфорді.

Автор: Фото: The Daily Mail
 
Власник папуги коментує далі: "Я не знаю, скільки двомовних птахів проживає у Великобританії, але, на мою думку, таких, як Мітту, можна знайти небагато".

Був випадок, коли папуга втік з дому. Дружина Гафара Ахмеда, Шабана, та їхні троє доньок були дуже засмучені тим, що сталось. Проте Сьюзен Лейн з іншої вулиці знайшла Мітту на своєму дереві та повідомила про це власників птаха. Сім'я була дуже щаслива і зараз, враховуючи попередній досвід, вони намагаються більше пильнувати за невгамовним птахом.

Цього року дослідження показали, що африканські сірі папуги мають рівень інтелекту аналогічний рівню мислення 4-річної дитини.

Зараз ви читаєте новину «В Англії папуга говорить англійською та мовою урду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі