четвер, 05 травня 2011 19:06

Папуги заспокоюють галасливих дітей

У кав'ярні "Примха" на вул. Хлібна у Вінниці літають папуги.

— Вилазять із клітки, щоб трохи крильця розправити. Ми перепитуємо у клієнтів, чи не проти вони посидіти в такій веселій пернатій компанії. Якщо хтось проти, одразу ж ловимо папуг і назад у клітку садимо. Але таке буває нечасто, — розповідає офіціантка 22-річна Валерія Ніколюк. Працює в кафе два роки.

Птахів звати Андрюша та Кеша. Їхня клітка стоїть на краю барної стійки.

— Андрюша зелений. Він мені більше подобається, бо спокійний. Його подарували в день відкриття. Кешу трошки пізніше. Він задира. Часто починає битися з Андрюшею. Це набридає, бо таке починається! — продовжує. — Особливо галасують, коли закінчується вода чи корм. Чути аж на вулицю. Слова не говорять, хоч ми і вчили. Бо коли живуть у парі, спілкуються тільки між собою. Думали їм дівчинку підсадити. Та передумали. Бо, можливо, будуть і дітки. Куди їх дівати? Не буде ж усе кафе в папугах.

Через птахів у "Примху" більшість відвідувачів приходять із дітьми.

— Коли малі погано себе поводять або плачуть, ми на столик їм ставимо клітку. Видаємо спеціально для папуг корм, — усміхається Валерія Ніколюк. — Буває, що в кафе батьків приводять діти. Показують, що хочуть таких же пташечок. Клієнти часто просять продати Кешу або Андрюшу або дати "напрокат".

Зараз ви читаєте новину «Папуги заспокоюють галасливих дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі