вівторок, 18 червня 2024 05:50

Чого уникати сьогодні, щоб не втратити усе нажите: заборони та прикмети дня

Чого уникати сьогодні, щоб не втратити усе нажите: заборони та прикмети дня
Якщо 18 червня туман зранку - вдень буде спекотноФото: pinterest

18 червня згадують мучеників Леонтія, Іпатія і Феодула.

Леонтій, Іпатій і Феодул жили в I столітті, всі вони були римськими воїнами.

Леонтій був християнином - він навертав до християнської віри язичників. Дізнавшись про це, правитель наказав схопити його і доставити до нього. За Леонтієм послали двох стражників - Іпатія і Феодула. Вони забрали християнина з дому, але на зворотній дорозі один із стражників захворів. І лише коли Леонтій помолився, то одужав. Після цього обидва стражники увірували в Христа. Правитель, який дізнався про це, був у нестямі від гніву. Усіх трьох змушували зректися віри, а коли це не вдалося, то воїнів стратили.

Прикмети

роса випала вранці - урожай буде хорошим;

туман зранку - вдень буде спекотно;

захід сонця рожевий - встановиться гарна погода.

Що не можна робити

Церква не схвалює сварок, образ, наклепів, виступає проти жадібності, заздрості, зневіри. Не можна відмовляти в допомозі тому, хто просить.

Цього дня забороняється засмучуватися і скаржитися на долю - інакше доля відвернеться.

Не можна пускати гроші на вітер - можна залишитися жебраком, а також хвалитися чим-небудь - можна все втратити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковні свята липня за новим календарем: зберігайте основні дати

Що можна робити

Святих мучеників Леонтія, Іпатія та Феодула вважають покровителями воїнів і просять у святих допомоги та захисту для них.

У цей день наводили лад у домі, накривали стіл і запрошували гостей. За повір'ями, якщо день проведеш весело, то весь рік будеш купатися в добробуті й удачі. Також цього дня добре пройтися босоніж по росі, щоб додалося сили, молодості та краси.

Більшість церковних свят за новим православним календарем ПЦУ отримали нові дати, бо змістилися на 13 днів і тепер святкуються раніше. Це ж стосується і таких важливих свят, які присвячені Ісусу Христу. В народі їх ще називають Спасами.

Першим віряни святкують Медовий Спас, який ще часто називають Маковієм. Це день, коли в Церкві вшановують три святині: Животворящий Хрест Господній, Образ Спасителя та ікону Володимирської Божої Матері. До храмів несуть мед, щоб там його освятити.

Зараз ви читаєте новину «Чого уникати сьогодні, щоб не втратити усе нажите: заборони та прикмети дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі