понеділок, 03 грудня 2012 15:45

Охоронцеві Єлизавети II дозволили носити тюрбан і бороду

У Шотландському гвардійському полку, елітному підрозділі британської армії, що відповідає за охорону королівської сім'ї, буде служити незвичайний військовий. Відрізнятися від своїх колег чоловік буде разюче - замість ведмежої шапки на ньому буде тюрбан, а на обличчі борода.

25-річний послідовник сикхізму індійського походження Джатиндерпал Сингх Бхула став першим гвардійцем, якому влада Великобританії дозволила охороняти Букінгемський палац не в традиційній формі, що включає знамениту чорну шапку з ведмежого хутра, а в тюрбані.

Автор: Фото: dailymail.co.uk
 

Крім того, враховуючи вимоги його релігії, йому також дозволено носити бороду.

Рішення військових начальників викликало неоднозначну оцінку в консервативному британському суспільстві. Дехто навіть побачив у цьому загрозу віковим традиціям. Річ у тім, що ведмежі шапки є невід'ємною частиною форми шотландських гвардійців ще з 1832 року. Поява ж на черговому параді військовослужбовця в тюрбані, на думку деяких, може бути сприйнято як знущання.

Втім, військове керівництво непохитне. У міністерстві оборони країни заявили, що пишаються такою "різноманітністю" і мають намір надавати сикхам "усіляку підтримку".

 

Зараз ви читаєте новину «Охоронцеві Єлизавети II дозволили носити тюрбан і бороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі