четвер, 15 квітня 2010 14:17

НАСА відправить на орбіту людиноподібного робота

НАСА відправить на орбіту людиноподібного робота
У вересні 2010 року на Міжнародну космічну станцію відправиться перший в світі людиноподібний робот-космонавт. Андроїд під назвою R2 готовий до запуску, повідомило американське космічне агентство НАСА. На борту шаттлу Discovery для нього вже зарезервовано місце.

Власне ім"я робота - Робонавт Другий, або R2. R2 був розроблений компанією НАСА спільно з General Motors в рамках угоди про співпрацю з розробки роботів-помічників. Робонавт Перший так і не покинув Землі, а його спадкоємець, розробка другого покоління, повинен, на думку творців, стати першим справжнім роботом схожим на людиноподібні машини з фантастичних фільмів, які здатні виконувати більшість "людських" дій.

Руки Робонавта зроблені так, щоб він міг тримати в них звичайний інструмент, який використовують у відкритому космосі космонавти. Замість клешні або гнізд для інструментів кінцівки робота оснащені пальцями.

Робонавт зможе робити багато чого з того, що роблять люди, але у вакуумі і без спеціального захисту, так як його створили саме для робіт в космосі. Зараз конструктори проводять ряд випробувань, покликаних виявити сумісність електроніки Робонавта Другого з апаратурою на борту МКС і якщо все пройде нормально - восени його почнуть випробовувати вже в космічних умовах. Правда, для початку всередині станції. Доручати серйозну роботу новачкові за бортом поки що не планується.

На думку фахівців, майбутнє покоління роботів зможе працювати як у космосі, так і на Землі і виконувати ключову допоміжну роль. Разом з тим, R2 поки не має адекватного захисту, необхідного для існування поза космічною станцією в умовах екстремальних температур. Під час тестування робота всередині станції він буде перевірений в умовах мікрогравітації та піддасться радіаційному та електромагнітному втручанню.

NEWSru
Зараз ви читаєте новину «НАСА відправить на орбіту людиноподібного робота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі