неділя, 07 березня 2010 17:58

Найкращу дієту допоможе підібрати аналіз ДНК - вчені

Найкращу дієту допоможе підібрати аналіз ДНК - вчені

Аналіз ДНК кожної окремої людини може допомогти з більшою точністю визначити найбільш відповідну для нього дієту, говорять американські вчені із Стенфордського університету.

Науковці провели дослідження, в якому взяла участь 101 жінка. Результати роботи показали, що ті з добровольців, для яких була підібрана індивідуальна система живлення на основі аналізу їхніх ДНК, втратили вдвічі або навіть утричі більше ваги, ніж інші.

Дослідники розділили учасниць на три групи згідно з їхнім генотипом. Протягом року добровольці перебували або на дуже низьковуглеводній дієті, або на звичайній низьковуглеводній, але з високим вмістом білків, або ж на дієті з низьким або дуже низьким вмістом жирів.

Результати експерименту показали, що учасниці, які дотримувалися дієти, відповідної до їхнього генотипу, втрачали протягом року втратили вдвічі або навіть утричі більше ваги, ніж ті, які дотримувались "невідповідної" дієти.

BBC

Зараз ви читаєте новину «Найкращу дієту допоможе підібрати аналіз ДНК - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі