понеділок, 23 квітня 2012 15:27

На найбільшу в Україні піцу витратили 200 кілограмів борошна
15

Фото: Фото: Ганна Мороз/Mamamia

"Доцю, підходь ближче. А то як піцу даватимуть, народ усе за мить порозмітає. Казала тобі зранку поснідати, так ти не схотіла. Тепер будеш голодна півдня, як піци не вхопиш, - огрядна жінка років 40 тримає за руку доньку-першокласницю. За півгодини на столичному бульварі Лепсе мають відкрити заклад із найбільшою піцою в Україні."

У суботу 21 квітня її готували кухарі мережі піцерій "Мамамія Піца". Скуштувати піцу запросили усіх бажаючих.

О 13.00 під піцерією зібралося з сотню людей, щохвилини натовп більшає. Усі чекають біля шатра, закритого занавіскою. Хто встиг, зайняв червоні пластикові столики поряд.

Відкривають шатер, вітають людей і показують велику піцу. Представники книги Рекордів України вимірюють її. Ведучий оголошує, що рекорд встановлено.

"Розміри піци — 38 квадратних метрів, діаметр — 7,10 метрів. Це як однокімнатна квартира. І це у 550 разів більше, ніж звичайна піца, яку подають у кафе. Наші кухарі готували її 4 години у семи різних піцеріях, - каже Ольга Ганай, менеджер піцерії.

Три дівчини в костюмах і ковпаках кухарів складають у картонні коробки шматки піци, несуть пригощати людей. Кожному видають по пластиковій тарілці, виделку та серветки.

Рекордна піца важить 350 кілограмів, складалася із 4950 штук. Усі роздали шматки за 20 хвилин.

Поки люди їдять, кухарі розповідають: для піци знадобилося 200 кілограмів тіста, 100 кілограмів сиру, більше 20 кілограмів італійської ковбаси паппероні.

Піцу поливали фірмовим соусом з італійських помідорів, трав'яних приправ і оливкового масла.

Зараз ви читаєте новину «На найбільшу в Україні піцу витратили 200 кілограмів борошна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі