вівторок, 06 червня 2006 10:59

Музика Моцарта покращує зір

 

Прослуховування "Сонати для двох фортепіано" Вольфганга Амадея Моцарта покращує зір пацієнтів з глаукомою і неврологічними розладами зорової функції. До таких висновків дійшли бразильські учені, які надрукували звіт про свій експеримент в British Journal of Ophthalmology.

У дослідженні взяли участь 60 пацієнтів, у яких були проблеми із зором. Половина учасників готувалася до автоматизованого огляду зору під музику Моцарта, а інші чекали початку тестування в повній тиші. З"ясувалося, що пацієнти, які слухали Моцарта, краще фокусували зір і швидше справлялися із завданнями, ніж ті, хто готувався до тестування в тиші. Однак такий ефект спостерігався не більше десяти хвилин.

На думку бразильських учених, отримані результати дають підстави припустити, що музика Моцарта позитивно впливає на функції просторово-часового сприйняття, а також, можливо, збільшує швидкість обробки візуальної інформації в головному мозку людини.

Під час попередніх досліджень було з"ясовано, що твори Моцарта підвищують здібності до математики і успішність учнів в цілому, а також викликають прискорений розвиток головного мозку дитини в утробі матері.

Позитивний вплив музики австрійського композитора на стан здоров"я учені назвали "ефектом Моцарта", повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Музика Моцарта покращує зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі