середа, 27 липня 2011 13:32

Мозок мешканців північних регіонів більший, ніж представників південних

Мозок мешканців північних регіонів більший, ніж представників південних

Учені дослідили, що розмір мозку мешканців північних регіонів більший, ніж мешканців південних.

Проте, це не означає, що люди з півночі, розумніші, ніж люди з півдня - просто, вони еволюціонували, щоб впоратися з більш довгими зимами та сірим небом в несприятливому північному кліматі.

Дослідження населення обох півкуль показало, що люди з країн, які проживають далі від екватора, мають більше сірої речовини в мозку і великий розріз очей, ніж ті, які живуть ближче до екватора.

Такі зміни відбуваються з тієї причини, що в умовах низької освітленості та короткого світлового дня взимку й восени очі та мозок повинні працювати інтенсивніше, аби краще "обробити" зображення з навколишнього світу.

Дослідники говорять, що результати можуть навіть теоретично відрізнятись для представників населення однієї країни, які мешкають в різних регіонах. Наприклад, люди на півночі Великобританії, можливо, мають більший розмір мозку, ніж мешканці на півдні.

Представники північних народів еволюціонували, щоб впоратись з хмарністю та надмірною вологою ще близько 40 тис. років тому.

Маючи більш широкий розріз очей, людина може сприймати більше світла за недостатньої яскравості навколишнього середовища, а більший розмір сітківки дозволяє розрізняти більше деталей та сприймати зображення з більшою роздільною здатністю.

Зараз ви читаєте новину «Мозок мешканців північних регіонів більший, ніж представників південних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі