понеділок, 31 січня 2011 12:18

Google почав чистити результати пошуку від "сміття"

Google почав чистити результати пошуку від "сміття"

Корпорація Google оголосила про оновлення пошукового алгоритму, щоб очистити сторінку з результатами пошуку від сайтів, які "засмічують" її. Цю зміну зробили у відповідь на критику інтернет-гіганта останнім часом за нерелевантну пошукову видачу.

Ця критика пов'язана переважно з появою нових форм "сміттєвих" сайтів, що містять величезну кількість ключових слів, щоб обдурити алгоритм і отримати більш високе місце в пошуковій видачі, і "контент-ферм", що почали витісняти ресурси, які створюють оригінальний матеріал.

Минулого тижня головний інженер Google і керівник підрозділу по боротьбі зі спамом Метт Каттс в офіційному блозі відповів на цю критику. Він сказав, що інтернет-корпорація планує запровадити низку змін, щоб знизити рівень спаму в результатах пошуку. Каттс підкреслив, що оновлений алгоритм також стосуватиметься сайтів, які копіюють контент з інших ресурсів.

Минулої п'ятниці Каттс у своєму блозі заявив, що ці зміни набули чинності. Він пояснив, що змінено близько 2% всіх запитів. За його словами, сайти з оригінальним вмістом отримають більший пріоритет у пошуковій видачі, ніж ті ресурси, які копіюють контент.

За матеріалами: Вести

Зараз ви читаєте новину «Google почав чистити результати пошуку від "сміття"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі