вівторок, 10 січня 2012 16:27

Електричний мотоцикл з закритим кузовом може подовгу стояти вертикально
7

Фото: Фото: Lit Motors

Американська компанія Lit Motors розробила двомісний електричний мотоцикл із закритим кузовом C-1. Правда поки він існує лише у вигляді повнорозмірного макета.

Чергова спроба створення зручного та екологічно чистого двоколісника із закритим кузовом цікава застосуванням дуже старого винаходу. Родзинка конструкції - пара маховиків, установлених під підлогою апарату. Теоретично, вони додадуть машині хорошу стійкість за рахунок гіроскопічного ефекту. Навіть на місці цей електробайк зможе довго стояти вертикально, так що під час посадки і висадки апарату не знадобиться підпора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський байкер створив мотоцикл з барабанною установкою

Колишні двоколісні апарати з маховиками, що забезпечують вертикальне положення конструкції, за відгуками фахівців, не дуже позитивно демонстрували свою майстерність на швидкісних поворотах. Кім та її колеги постаралися вирішити цю проблему. У C-1 маховики закріплені в рухомому підвісі, а управлятися вся ця хитра система повинна електронікою.

Крім завдання підтримки рівноваги двоколісника, в тому числі й при аварії, маховики в новій машині грають роль буферних накопичувачів енергії. При гальмуванні C-1 масивні диски повинні розкручуватися невеликими мотор-генераторами, а при розгоні гіроскопи зможуть віддавати частину своєї енергії в бортову мережу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американець створив безшумний та майже невидимий мотоцикл

У рух гіроцикл будуть приводити два електромотори в колесах. Їх загальна потужність складе 40 кіловат. Максимальна швидкість C-1 повинна перевищити 190 км/год.

За інформацією Gizmag, перша пробна партія C-1 повинна вийти на ринок в кінці 2013 року за ціною близько $ 24 тисяч, а в кінці 2014-го Lit Motors планує почати серійний випуск електробайка. Тоді вартість цієї машини впаде до $ 16 тисяч.


Зараз ви читаєте новину «Електричний мотоцикл з закритим кузовом може подовгу стояти вертикально». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі