понеділок, 23 січня 2012 13:58

Будинок арештованого інтернет-мільйонера нагадує кадри з фільмів про Бонда
10

Фото: Фото: Rex Features

Поліція Нової Зеландії, яка приїхала заарештовувати 38-річного Кіма Доткома (також відомого як Кім Шмітц і Кім Тім Джим Вестор), співвласника закритого минулого тижня в США файлообмінника Megaupload, виявила, що його маєток у цій країні нагадує кадри з фільмів про Джеймса Бонда.

Будинок на північ від Окленда, в якому проживав глава Megaupload, обвинувачений у порушенні авторських прав і відмиванні грошей, є одним з найдорожчих у Новій Зеландії, він коштує близько 30 млн новозеландських доларів (близько 25 млн доларів США). Навколо будинку розташовувалася вся необхідна для розкішного способу життя інфраструктура - басейни, гольф-поле і стайня, повідомляє британська газета The Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім'ю Путіна вважають найбагатшою в світі

Новозеландське телебачення також показало, рожевий Cadillac, лімузин Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe і ще декілька автомобілів, конфісковані поліцією у нового Доктора Зло.

На питання поліцейських про джерела своїх доходів, затримані заявили, що займаються "технічним аналізом і торгують акціями".

Міністерство юстиції США оголосило минулого тижня, що Кім Дотком і Матіас Ортман були арештовані в Новій Зеландії разом зі ще двома співробітниками компанії за запитом влади США. Ще троє (за іншими даними - ще четверо) підозрюваних поки перебувають на волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Клан Путіна" посів перше місце в рейтингу найбагатших сімей світу

Поліцейські розповіли журналістам, що глава Megaupload добре підготувався до арешту і їм довелося брати укріплений будинок штурмом. "Незважаючи на те, що ми чітко представилися йому і сказали, що в нас є всі необхідні матеріали і докази для його законного арешту, містер Дотком, активувавши всілякі системи електронних замків у будинку, забарикадувався в спеціальній кімнаті-сейфі і приготував зброю", - заявив співробітник підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю поліції Нової Зеландії.

За його словами, офіцери поліції за підтримки вертольота з повітря і спеціальних силових підрозділів були змушені силою проникнути в його особняк і зламати системи захисту. "Після того, як офіцери поліції проникли в великий особняк, вони застали там містера Доткома за підготовкою зброї до стрільби. Цей арешт виявився не таким простим, як спочатку здавався", - визнає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деніел Редкліфф залишився найбагатшою молодою британською зіркою

За словами поліції, у будинку Доткома були виявлені незареєстровані пістолет і дробовик, наведені в бойову готовність і знаходилися буквально під рукою в лиходіїв. Під час затримання операторів Megaupload поліція також вилучила комп'ютери і цінні папери на загальну вартість близько 8 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воронін очолив рейтинг найбагатших футболістів України

Робота сайту Megaupload.com була припинена 19 січня за рішенням американської прокуратури, а семеро людей, у тому числі творець ресурсу, були звинувачені в інтернет-піратстві, відмиванні грошей і злочинному захопленню власності. Максимальне покарання, яке загрожує затриманим, може становити до 20 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Будинок арештованого інтернет-мільйонера нагадує кадри з фільмів про Бонда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі