четвер, 11 березня 2010 18:04

Японці створили технологію стаження через мобільний телефон

Японці створили технологію стаження через мобільний телефон

Японські інженери довели можливість використання мобільних телефонів для відстеження найдрібніших рухів їхніх власників. Для компаній і корпорацій це може виявитися знахідкою, оскільки дозволить більш точно контролювати поведінку співробітників.

Японська телефонна корпорація KDDI розробила технологію, яка аналізує свідчення акселерометрів, вбудованих в багато існуючих телефонів. Вона узагальнює отримані дані та надсилає інформацію до центру обробки даних. Розробка дозволяє розпізнавати такі види рухів як ходьба, підйом по сходах і навіть прибирання приміщень. Компанія планує продавати такі аналітичні системи керівникам компаній, підрядникам і агенціям по найму.

"З технічної точки зору, це дуже важливе досягнення", - говорить Філіп Суга, директор лабораторії мобільного зв"язку при Міжнародному університеті Японії. "Його можна використовувати по-різному, наприклад, в області дистанційної медицини, коли дослідникам необхідно відстежувати руху пацієнта. Але у цієї технології можуть бути й небажані наслідки - наприклад, при стеження за працівниками чи при спробі вдосконалити виробничий процес".

Такий телефон, закріплений, наприклад, на поясі прибиральника приміщень, може розпізнавати такі види діяльності як підмітання підлоги, протирання меблів, і навіть очищення сміттєвих баків.

BBC

Зараз ви читаєте новину «Японці створили технологію стаження через мобільний телефон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі