пʼятниця, 12 серпня 2011 11:55

Американець створює копії світових шедеврів із зубочисток
10

Найбільший у світі виріб із зубочисток
Фото: Фото: Lianne Milton

Стівен Дж. Бекман, що проживає в Сан-Франциско, створює скульптури із зубочисток. Він не використовує їх після їжі - зубочистки стали його знаряддям для створення предметів мистецтва.

Для нього кожна зубочистка - такий собі орієнтир, який допомагає йому фантазувати та створювати міні-дерев'яні скульптури.

Для виготовлення своїх творінь Стівен використовує тільки клей і зубочистку. Деякі скульптури він робить тільки за допомогою одних зубочисток без будь-яких клеючих речовин.

Стівен створює як власні вироби - результати розвиненої фантазії (кораблі, музичні інструменти тощо), так і копії предметів мистецтва. Наприклад, він створив з декількох зубочисток "картину" Мони Лізи.

Зубочистка як основа для творення мініатюрних скульптур використовується у всьому світі. Приміром, у 2010 році Скотт Уівер створив найбільший виріб із зубочисток - масивний корабель, на який пішло 34 роки роботи та 1 млн зубочисток.

Зараз ви читаєте новину «Американець створює копії світових шедеврів із зубочисток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі