Ексклюзиви
четвер, 22 травня 2008 12:30

Біля берегів Флориди знайшли золоту зубочистку з іспанського галеона

Група дослідників з компанії Blue Water Ventures, займаючись пошуком скарбів із затонулого іспанського галеона "Санта Маргарита", виявила в районі Кі Вест, біля Флориди (США), унікальний золотий артефакт. Це пристосування, один кінець якого використовувався для чищення зубів, а другий - вух.

Знайдений "інструмент" має порівняно невеликі розміри - 7,6х3 см при вазі близько 30 г. Золота річ перебувала на глибині близько 7 м в 64 км на захід від острова Кі Вест.

Предмет датується ймовірно кінцем XVІ - початком XVІІ ст. Швидше за все, зубочистку носили на золотому ланцюжку. Дослідники вважають, що вартість артефакту становить 100 тис. доларів.

Це не перша знахідка фахівців Blue Water. Біля року тому дайвери виявили в цьому місці безліч золотих прикрас із "Санта Маргарита" загальною вартістю більше 2 млн доларів, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Біля берегів Флориди знайшли золоту зубочистку з іспанського галеона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути