пʼятниця, 11 серпня 2023 12:17

96-річній зв'язковій УПА видали закордонний паспорт. Куди жінка планує поїздку

96-річній зв'язковій УПА видали закордонний паспорт. Куди жінка планує поїздку
Фото скриншот

96-річна Наталія Коспа з Рівненщини вперше отримала закордонний паспорт.

Хоче полетіти в Нідерланди. В Амстердамі хоче відвідати онуку, повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

"Бабуся мріє відвідати внучку в Нідерландах. Переймається, що у такій мандрівці є ризики. Але впевнена – дух точно витримає", - розповідають у міністерстві.

У МВС зазначають, що свій дух жінка загартувала у Другу світову війну. Вона була зв'язковою УПА. За це радянська влада ув'язнила 17-річну Наталію на два роки. Жінка розповідає, що її допитували чотири дні поспіль.

Також пані Наталя з дитинства пише вірші і видала збірку "Незабудка".

Після візиту за кордон пенсіонерка обіцяє повернутися до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'їзд до країн ЄС стане платним з 2024 року: безвіз не допоможе

"Хочу світ побачити. Я багато книжок читала. Знаю, що, де і як. В Україну повернуся, бо довго ніде не можу бути. Не хочу вмирати ніде, тільки в Україні", - заявила жінка.

У МВС додали, що управління Державної міграційної служби в області у 2023 році видало 8 закордонних паспортів людям, яким виповнилося понад 90 років. Пані Наталія серед них є найстаршою.

Тим часом, 67-річна Ганна Пліщинська із села Степова Долина, що на Миколаївщині самотужки розміновує поля, щоб корові було де пастися. Для цього спеціально купила металошукач. Серед її знахідок - дрон, кілька розірваних снарядів та купа уламків. Коли жінка знаходить підозрілий предмет, повідомляє поліцію.

Зараз ви читаєте новину «96-річній зв'язковій УПА видали закордонний паспорт. Куди жінка планує поїздку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі