четвер, 28 травня 2009 15:26

5 вправ, які допоможуть покращити зір

5 вправ, які допоможуть покращити зір

Щоб "оживити" очі після напруженої роботи, виконайте такі вправи.

1. Закрийте очі і вдихніть повітря через ніс. Поволі видихніть, водночас масажуючи закриті повіки (сильно не натискайте!) подушечками пальців - до носа і від носа. Після видиху - пауза, під час якої щільно прикрийте долонями очі, ніс і рот. Не дихайте, скільки зможете. Не відриваючи долонь, плавно вдихніть носом і, поволі видихаючи, розплющуйте очі.

2. Візьміть у руку олівець і пересувайте його по широкій амплітуді вгору, управо, вниз і назад. Не рухаючи головою, стежте очима за олівцем.

3. Сильно заплющте і розкрийте очі 5-6 разів, а потім легенько моргніть.

4. "Зарядити" очі можна сонцем. Закрийте їх і підставте повіки сонцю. Поволі водіть головою вправо-вліво протягом трьох хвилин. Потім закрийте очі долонями - хай відпочинуть в темряві. У похмурий день або ввечері можна виконувати цю вправу при яскравому світлі.

5. Широко розплющте очі, сильно примружтесь, закрийте їх (10-15 разів). Потім подивіться на віддалений предмет 5 секунд і переведіть погляд на щось поряд, наприклад на власну долоню. Повторіть вправу 10 разів.

За матеріалами Beautyinfo

Зараз ви читаєте новину «5 вправ, які допоможуть покращити зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі