понеділок, 18 червня 2018 07:35

Троянда Помпонела квітне рожевими кульками

Автор: WWW.PRO-CHITAY.RU
  Троянду Помпонелу вивели в Німеччині 2005-го. Кущі виростають майже півметра заввишки та завширшки. Цвіте з кінця травня і до вересня
Троянду Помпонелу вивели в Німеччині 2005-го. Кущі виростають майже півметра заввишки та завширшки. Цвіте з кінця травня і до вересня

— Квітник перед хатою засадила трояндами. В центрі росте моя найбільша красуня — Помпонела, всипана рожевими кульками. Люблю цю троянду за непримхливість. За цими ­городами немає коли в гору ­глянути, не те що в квітнику порпатися, — розповідає Жанна ­Леонтюк, 54 роки, з селища Липова Долина Сумської області. — У Помпонели хоч квітки й крупні, але щільні. Махрові пелюстки тримаються купи.

Цю троянду вивели в Німеччині 2005-го. Кущі виростають майже 0,5 м заввишки та в ширину. Покриті китицями квітів по п'ять-шість штук у кожній. Квітка має не менш як 8 см у діаметрі. Садять її наприкінці весни або на початку осені.

— Рослина любить хороший дренаж, але не переносить протягів і палючого сонця. Є одна хитринка, що допоможе кущеві прижитися. Перед висадкою саджанці ставлю у прохолодну воду на 4–5 годин. Потім відрізую пошко­джені корінці. Від цього молоді краще ростимуть і приживатимуться.

Викопує яму 30 на 30 см. Насипає всередині горбок і ставить корінці саджанця. Засипає ґрунтом і поливає водою. Удобрює троянду лише за рік після посадки. Для цього бере розведений курячий послід.

— Помпонела радуватиме цвітом, якщо її вдосталь полити. Але не мається на увазі за раз вилити бочку води і забути про кущ на місяць. Ґрунт змочую не тільки зверху, а до самих кінчиків саджанця. Тому перший місяць після посадки поливаю рослини двічі на тиждень по відру на кущ.

Підгортає троянду на 10–15 см. Це захистить від вітру й заморозків.

— Цвіте Помпонела з кінця ­травня і до вересня. Одні бутони змінюються на інші. Для пишності щороку обрізаю основні пагони. Вкорочую їх на 15 сантиметрів і видаляю з середини куща сухі та поламані гілки.

Троянда стійка до холодів і майже не хворіє. Наприкінці осені кущ підгортає землею. Стебла закріплює на поверхні ґрунту і накриває ялиновими гілками.

Зараз ви читаєте новину «Троянда Помпонела квітне рожевими кульками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі