понеділок, 26 вересня 2016 05:45

Спаржевий горох їдять зі стручками

— Посадили цьогоріч спаржевий горох. Його ще називають крилатий або пурпуровий. Бо з чотирьох боків має перетинчасті крильця. І цвіте незвичними червоними квіточками. А як достигає, їдять його зі стручками, — каже 48-річна Олена Мартинюк із Броварів Київської області.

— Одна горошина завбільшки 1–3 сантиметри. По 12 горошин у стручку. Молоденькі — розміром 3–4 сантиметри смачні, солодкі. А перестиглі — швидко темніють, утрачають смак і стають волокнисті. Такий горох схожий на спаржеву квасолю. Додавала його в супи, смажила, маринувала.

Спаржевий горох особливого догляду не вимагає. Росте, як і звичайний. Плететься, стелиться. Дозріває два місяці.

Зараз ви читаєте новину «Спаржевий горох їдять зі стручками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі