понеділок, 17 вересня 2018 07:40

Ремонтантна малина найкраще приживається у вересні

Автор: WWW.ORCHARDO.RU
  Малина, посаджена восени, витрачає всі сили на укорінення, а не на розвиток нових листків і пагонів
Малина, посаджена восени, витрачає всі сили на укорінення, а не на розвиток нових листків і пагонів

— Збираю врожай малини двічі на рік. У когось в саду вже голі стебла, а я вибираю ягоди, — розповідає Надія Горпинченко, 53 роки, з міста Володимир-Волинський Волинської області. — Посадила ремонтантну малину на пробу, щоб внуків побалувати. А тепер ще й продаю.

Садить малину наприкінці вересня. Тоді гарно приживається. Бо рослина пускає сили на укорінення, а не на розвиток нових листків і пагонів.

— Порадував новий сорт Еріка, який не боїться морозів і хвороб. Ягоди ідеально конічної форми і мають насичено-фруктовий аромат. Сорт Геракл дає великі тверді ягоди. Кущ виростає не більш як 2 метри, але неширокий. Тому біля нього легко поратися і не колоти руки. Він стійкий до грибків, не треба обробляти хімікатами. Урожай з одного куща становить 2,5 кілограма. Стільки ж дає плодів і малина Рубінове намисто. Але вона росте кетягами.

Перекопує ділянку з добривами. На кущ потрібно відро перегною чи компосту, змішане зі склянкою деревної золи.

Викопує ями 30 на 30 см, завглибшки до 50 см на відстані 70–80 см. Посередині ями формують горбок і ставить саджанець. Засипає його землею, а зверху соломою чи сухим листям.

— Малина ­Абрикосова у мене на особливому місці. Дає плоди янтарно-золотистого кольору з кораловим відтінком. Шипи в неї розташовані у нижній частині пагона, що полегшує збір урожаю. Плодоносить майже до заморозків.

Після збору врожаю зрізує всі пагони, не залишаючи пеньків. Інакше вони проростуть, якщо осінь буде тепла.

Зараз ви читаєте новину «Ремонтантна малина найкраще приживається у вересні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі