— З усіх сортів редису полюбився мені Крижана бурулька. Білий і видовжений, — розповідає Аліна Вознюк, 43 роки, з міста Гуляйполе Запорізької області. — Вигідний тим, що скільки б не сидів у землі, все одно не почне гірчити.
Виростає завдовшки до 15 см. Стійкий до розтріскування. Дозріває за 40 днів. Удвічі швидше стає стиглим сорт Рубін із червоними круглими плодами. Вивели українські селекціонери з Інституту овочівництва та баштанництва. Тому добре пристосований до місцевого клімату, зокрема до кількості дощів.
— Цікавим для мене відкриттям є й жовтий редис Злата. Дозріває за місяць, стійкий до спеки та стрілкування.
Посипає землю попелом з розрахунку 1 ст. л. на 1 кв. м і перекопує грядку. Попел захистить редис від капустяної мухи.
— На чорноземні ґрунти краще внести пісок. Земля на грядці стане легшою і краще пропускатиме повітря до коренів.
Редис сіє на глибину 2 см. Відстань між рядками — 10 см. Посіви накриває спанбондом або клейонкою. Знімає, щойно рослина проклюнеться. Також обробляє редис від білянки гірчичним розчином. Змішує 1 ст. л. червоного або чорного меленого перцю, по 2 ст. л. гірчичного порошку та солі. Заливає 10 л води і поливає грядку.
Коментарі