середа, 07 березня 2007 18:01

Ранню картоплю купають у розчині мідного купоросу

37-річна Олеся Саменюк із Кременця Тернопільської області в червні частує сім"ю молодою картоплею з городу. Весна в Саменюків починається у вихідні після 8 березня. Виймають із погреба насіннєву картоплю для пророщування. Набирають у ящики й ставлять у теплій літній кухні. Торік спробували засипати картоплю в прозорі поліетиленові мішки.

— Так світла на картоплини потрапляє більше й на кухні чистіше. За місяць разів чотири оббризкую бульби водою чи слабеньким розчином марганцівки. В літрі води настоюю ложку попелу. Обризкую бульби один раз. Це додаткове добриво. Так ростки стають міцнішими. Головне не налити в мішок забагато води, — розповідає Олеся.

У квітні чайну ложку мідного купоросу розводять у тазу з теплою водою. Висипають у цей розчин картоплю. Бульби розрізають на кілька частин з трьома-чотирма ростками. Слабкі ростки треба відламати — картоплин під кущем менше, але вони будуть більшими.

— Садимо в середині квітня, — веде далі жінка. — У кожну лунку додаємо трошечки мінеральних добрив. На початку травня, коли всі тільки починають висадку, у нас уже виглядають зелені росточки. Першу картоплю їмо в кінці червня. А всю посадку викопуємо на початку серпня.

Зараз ви читаєте новину «Ранню картоплю купають у розчині мідного купоросу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі