четвер, 15 листопада 2007 17:45

Ранки дерев лікують замазкою з овечого жиру

81-річна Ганна Панасюк із села Макарівка Попільнянського району Житомирської області перед зимою обрізала старі гілки на деревах у саду. Раніше жінка змазувала місце зрізу воском, щоб затяглася ранка. Однак це не завжди допомагало.

Сергій, племінник Ганни Кузьмівни, розповів про ефективніший захист дерев. Його знайомі використовували в саду вітчизняну замазку "Живиця". Її роблять з овечого жиру  та стимуляторів росту. Препарат добре лікує рани дерев. Сергій пообіцяв тітці купити засіб у Києві.

Замазку для дерев і кущів чоловік побачив під час цьогорічного "Аграрного форуму" у столиці.

— Нашою замазкою потрібно змастити всю поверхню ранки, — розповідає науковий консультант компанії-виробника Володимир Грохольський, 60 років. — Шар суміші має бути до одного міліметра. Наносити можна дерев"яною паличкою або пальцем.

Використовувати "Живицю" можна в будь-який час, пояснює Володимир Васильович. Найкраще підходять весняні місяці. Тоді ранка встигне затягнутися до середини літа. Якщо змастити пошкодження деревця восени, замазка захистить ушкоджене місце від бактерій, проте заживатиме зріз довше.

Садову замазку "Живиця" в Києві продають у магазинах "Садівник", "Деметра", "Фермер". Засіб пакують у пластикові баночки по 100 і 200 г. Менший слоїк продають по 15 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ранки дерев лікують замазкою з овечого жиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі