пʼятниця, 25 лютого 2011 02:00

Поряд із буряками добре росте кукурудза

У лютому агрономи радять скласти план садіння городини. Культури на ділянці варто змінювати, інакше знижується їх урожайність і зростає ризик ураження шкідниками.

— Городину треба садити так, щоб кожен овоч повертався на колишнє місце не раніше, ніж через два-чотири роки, — каже вінницький агроном Дмитро Сауляк, 26 років. — Капусту та цибулю не садіть після столових буряків, моркви та кукурудзи. А помідори — на місце картоплі та моркви. Якщо біля капусти посадити квасолю, то можна віднадити капустяну муху. Для захисту моркви садіть цибулю, яка віджене шкідників своїм гострим запахом.

Капуста не любить поряд помідорів і моркви, а огірки — картоплі. Добре ростуть кавуни та капуста поблизу картоплі. А буряки краще висаджувати по сусідству із кукурудзою.

— Це все пов'язане із поживними речовинами в ґрунті, які потрібні овочам.

Сауляк радить восени підживлювати перегноєм ту ділянку, де навесні ростимуть огірки, картопля, білокачанна капуста та салат. Моркву, столові буряки, селеру, редьку, помідори і цибулю можна висівати лише на другий рік після підгноєння. Квасолю та горох — на третій. Інакше овочі "перегорять".

Зараз ви читаєте новину «Поряд із буряками добре росте кукурудза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі