четвер, 12 квітня 2007 19:57

Помідори дозрівають при 26 градусах тепла

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Агроном-технолог Ганна Романчук показує вирощені в теплиці помідори. За сезон із квадратного метра на підприємстві збирають 28–35 кілограмів
Агроном-технолог Ганна Романчук показує вирощені в теплиці помідори. За сезон із квадратного метра на підприємстві збирають 28–35 кілограмів

— Ми вирощуємо овочі у скляних теплицях, — розповідає 44-річна Оксана Баб"як, виконувач обов"язків головного агронома львівської агрофірми "Провесінь". — Огірків 10 гектарів і помідорів майже 5. Повністю забезпечуємо Львів свіжими овочами. Огірки садимо голландські та московські. Це сорти "Сократес", "Регата", "Стелла" та "Яні". А помідори голландські — "Емоушен" і "Болдвін". Вони добре родять і довго зберігаються.

На підприємстві щороку відбирають найкращий сорт із 25 гібридів помідорів та з 11 гібридів огірків. Раз на два-три роки уводять новий сорт — добре пристосований до нашого клімату.

— Коли вже дозрівають плоди, у теплиці підтримуємо температуру — 19–20 градусів уночі та 26–28 градусів удень. Для огірків цього року поставили спеціальну систему крапельного зрошення, якою керує комп"ютер. "Крапельниці" для помідорів подають у теплиці воду та мінеральне живлення під кожну рослину.

Відпускна ціна свіжих огірків на "Провесіні" — 8 грн за 1 кг, помідорів — 13 грн.

Зараз ви читаєте новину «Помідори дозрівають при 26 градусах тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі