Чимало городників віддають перевагу сортам жовтих помідорів. Їх вирощують так само, як і червоні.
— Жовті помідори не такі кислі, — каже завідувач черкаського сектору зонального овочівництва Інституту овочівництва і баштанництва Василь Горобець, 59 років. — Тому при їх вживанні в людей із підвищеним рівнем кислотності не виникає печії.
Людям, які страждають на алергію, радять споживати жовті помідори сортів Чудо світу й Хурма. Вони мають ледь відчутний фруктовий смак, бо при виведенні сорту були схрещені з абрикосом і персиком. До популярних сортів також належать Де Баро, Золотинка та Любимий.
— Вибираючи сорт жовтих помідорів, потрібно зважати на період достигання, — зазначає Горобець. — Ранній сорт Любимий невисокий — до 60 сантиметрів, дає рясні плоди. Урожай потрібно збирати щодня, щоб не перевантажувати кущ, а помідори не перестигали на гілці. Сорт Де Баро плодоносить до пізньої осені. Але у висоту його кущі сягають ледь не двох метрів. Тому потрібно слідкувати, щоб верхні гілки не притінювали нижні.
Коментарі