— Насіння білого соняшника на українському ринку стало популярним не так давно, — говорить Андрій Тітов, власник розплідника плодових і ягідних культур. — Дарма, адже в нього є переваги над класичним чорним.
Насіння білого соняшника легко чистити, не забруднює руки. Має приємний присмак горіха. Не втрачає корисних властивостей навіть при довгому зберіганні.
— Білий соняшник родом із Туреччини, але давно прижився в інших країнах, — каже Тітов. — Вживати його можна в сушеному чи смаженому вигляді. Насіння має близько 20 відсотків білків, які вміщують майже всі амінокислоти. Їх у кілька разів більше, ніж у фундуку, арахісі та волоському горіху. 100 грамів білого соняшника містять утричі більше магнію, ніж хліб. Цей мікроелемент є незамінним для функціонування серцево-судинної системи.
Біле насіння ненасичене жирними кислотами, вітамінами групи В, вітамінами Е, А, D, мінеральними речовинами, магнієм і цинком. Його корисно вживати для профілактики атеросклерозу, покращення стану шкіри і волосся.
Замовити насіння соняшника й отримати консультацію щодо посадки можна на сайті titovchp.uaprom.net або за телефонами 0(99) 415 00 15,
0(63) 461 88 32, 0(67) 629 94 55.
Коментарі