четвер, 20 березня 2008 18:28

На зелень можна посадити серединку цибулини

66-річна столична пенсіонерка Лідія Нероззнак щозими вирощує зелену цибулю на підвіконні в київській квартирі.

Восени вибирає ті, що починають проростати. Саджає їх у дерев"яний ящик із землею. У ґрунт втискає лише нижню частину цибулини. Земля має бути вологою — жінка поливає рослини двічі на тиждень. До Нового року і 8 Березня завжди має свіжу зелень.

Раніше молоду цибулю вирощувала у воді. Цибулини, які починали проростати, ставила у банку. Але на підвіконні їх багато не розмістиш. І воду в них слід щодня міняти, а цибулинки мити. Бо коріння почне гнити.

— Коли велика цибулина тільки викидає стрілки, її ще можна використати в їжу, — розповідає Лідія Нероззнак. — Я пелюстки обрізаю, а саджаю тільки стержень із корінням. Із нього виростають такі ж пагінці, як і з цілої цибулини.

Так можна вирощувати і молодий часник, каже Лідія Терентіївна. Головки втикає в землю близько одна до одної. За півтора-два тижні часничини проростають.

Ближче до весни у пластикові стаканчики з землею жінка сіє насіння петрушки і селери. Пальцем пробиває неглибоку канавку. Посіяне насіння рясно поливає відстояною водою, стаканчики ставить біля батареї. Коли з"являться сходи, переставляє на вікно.

— Перші пагінці петрушки зрізаю під корінь, щоб добре зелень росла, — додає Лідія Нероззнак.

Зараз ви читаєте новину «На зелень можна посадити серединку цибулини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі