понеділок, 26 жовтня 2020 00:30

Моркву зберігають у дірявих мішках

— Маю свої хитринки зберігання фруктів, щоб не гнили. Осінні сорти яблук залишаю у коморі, а не в погребі з зимовими. Як якесь зіпсується, то не заразить інші, — розповідає Галина Рябчук, 62 роки, із села Красноіванівка Пятихатського району Дніпропет­ровської області.

У дерев'яний, пластиковий або картонний ящик засипає шарами яблука, перекладаючи газетою. Вона вбиратиме газ етилен, який виділяють плоди. Від нього швидко псуються картопля, буряк і морква, якщо лежать поряд.

— Можна брати тирсу з листяних дерев. Захистить від попадання гнилі та етилену.

Капусту зриває з коренем, підвішує на мотузці. Моркву фасує по 20 кг у поліетиленові мішки. Проколює кілька дірок, щоб виходила зайва волога.

— Столові буряки пересипаю в ящиках піском. Він підтримує стабільну температуру для захисту від гнилі. Кладу ще цибулиння — добре вбирає вологу.

Висушену цибулю висипає у ящики з отворами. Там не гниє і не проростає. Якщо їх нема, овочі розкладає на солому.

— На зиму запасаю тільки ярий часник. Має дрібні зубці, зате не так в'януть, як в озимого. Після викопування обрізую стебла на 10 сантиметрів від головки, щоб зв'язати у пучки.

Зараз ви читаєте новину «Моркву зберігають у дірявих мішках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі